Kundberättelser / Reportage

Avalons erfarenhet av Q for Skin, före och efter bilder

Mardrömmen börjar

När Avalon var sex veckor gammal började vi märka att hans hud blev ovanligt torr och röd på armarna. Symptomen blev endast värre, en mardröm hade börjat. Han hade eksem på hela kroppen och varken han eller vi föräldrar kunde sova. Efter några veckor fick vi diagnosen atopisk eksem av läkaren. Det var inget annat att göra än att smörja med kortison och mjukgörande, enligt honom. Vi försökte med naturliga mjukgörande cremer tills det inte gick längre och vi fick ta till kortisonen. Det hjälpte så länge vi smörjde men så fort vi slutade kom eksemen tillbaka. Vi behövde även använda mer och mer för att den skulle ge en verkan. Det var som om eksemen aldrig var borta, den låg där under ytan och kortisonen lyckades bara pressa ner den under korta tider.

Kan detta verkligen funka?

När vi kom i kontakt med Q for skin fnyste jag bara lite och tänkte ”Vi har redan provat allt, ännu någon som erbjuder en produkt som ändå inte hjälper”. Men efter en liten pratstund med en huterapeut på ekolea som verkligen trodde på Q for skin kunde jag inte annat än att prova. Vad hade jag att förlora? Några hundra-lappar, så det var värt ett försök tänkte jag…

Vi börjar se resultat

Det var det! När vi hade använt svartvinbärsserien under några dagar blev huden genast bättre, men efter cirka två veckor mycket sämre. Vi hade blivit varnade för detta av vår hudterapeut som sa att vi skulle fortsätta och att skulle bli bättre. Det gjorde vi trots att det kändes tufft några dagar av starka besvär. Men vi föräldrar kände på oss att det här är värt det, det kommer att bli bra! Och vi hade rätt. Efter att vi använt serien i sammanlagt två månader var besvären helt borta. Jag kunde knappast tro det, det var som ett under. Idag kan jag se de tuffa dagarna som om eksemen läkte ur, kroppen gjorde sig av med den.

Eksemfri idag

Ett halvår efter detta behövde vi inte ens använda crèmen och oljan längre. Endast kapslarna gjorde jobbet. Nu när det blir kallare och luften torrare behövs det lite crème då och då men det känns som om vi nu har byggt upp Avalons hud med så mycket olja att den har blivit otroligt stark. Eksemen är borta!

 

Eksem

Mina eksem har följt mig sedan barnsben, med vad som började som klassiska böjvecksutslag. Genom 
åren har jag haft bra och mindre bra perioder, som de flesta med problemhy av alla slag kan känna 
igen sig i. Alla dessa år har kantats av läkarbesök, hudspecialister, starka kortisoner och diverse 
huskurer – alla med varierande resultat. Känslan att aldrig bli tagen på allvar,att gång på gång ställa
sig upp efter varje återfall som blommar upp allt starkare, det har tagit hårt på min självkänsla, att
aldrig få känna sig bekväm i sig egen hy. För 2 år sen så slog mina utslag till med besked, jag var i en
period där mitt arbete var allt jag levde för och jag avancerade otroligt snabbt. Stressen kom
smygande och min kropp började reagera allt starkare mot detta. Jag fick blodiga sår i hårbotten, på
halsen, öronen, ansiktet, ben och armar. Det slutade aldrig att klia, värst var på nätterna, då jag
kliade mig själv blodig varje kväll och bara en sådan enkel sak att ta en dusch var något som gjorde så
ont att jag oftast duschade 1 gång i veckan, om ens så ofta, det kändes som vattnet skar sönder min
hud.
Mitt driv, stress och pressen jag la på mig själv resulterade i att jag gick in i väggen, 23år gammal. Jag
tog beslut att säga upp mig med omedelbar verkan från den chefstjänst jag hade, och flytta till
Karlstad. Efter att ha börjat på ett nytt jobb och med nya krafter söka hjälp hos läkare med min
eksem, och även denna gång fått återvända hem med svansen mellan benen med fler kortisoner att
hämta på apoteket så satt jag en kväll och läste om kundberättelser på Q for skins hemsida. Jag hade
tidigare provat svartvinbärsserien, någon kapsel ibland och smort med svartvinbärskräm någon gång
då och då, men aldrig känt eller sett den förbättring som personerna bakom kundberättelserna känt.
Med tanken om ett sista försök så letade jag fram om det fanns någon återförsäljare i närheten och
hittade Ekolea.
Med gråten i halsen gick jag in i butiken för att köpa svartvinbärskrämen, gick fram till kassan, och
började direkt gråta. Med stor värme fick jag den hjälp jag så länge velat ha, jag fick lära mig om
vikten av att använda q for skins svartvinbärs serie som en kur, att använda kapslar, lotion, olja och
shampoo samtidigt. Tillsammans bestämde vi att ses redan veckan därpå, för att se hur min kropp
reagerat på behandlingen. Jag kunde knappt tro mina ögon, men bara 7 dagar senare var min hud
lugnare och kändes inte lika sträv. Efter 3 veckor hade all eksem nästan försvunnit i ansikte och
hårbotten. Det tar lång tid för en hud som varit stressad och irriterad under så många år att
återhämta sig, men jag känner mig så trygg och obeskrivligt tacksam efter allt stöd från personalen
på Ekolea. Jag kommer att fortsätta använda svartvinbärs serien och rekommenderar den varmt!
Vänligen, Elin

Elin20160405_100311

 

Håravfall

Att tappa håret är ett socialt handikapp och orsaken kan vara flera, men i mitt fall tror jag att det är en kombination av stress och medicinering. Förutom håravfall har jag haft mycket värk som gjorde att jag hamnade i en ond spiral som var svår att bryta. Råd som jag fick från läkare var att stretcha och träna för att lindra värken men gällande håravfallet så var det klara besked; ”Antingen så växer det ut eller inte, det finns ingen behandling!”. Det är ingen tröst alls att hämta från en sådan kommentar men vad skulle jag göra?
kund11 Jag hade en del kontakt med min frisör gällande håravfallet och fick prova några produkter som skulle stimulera hårväxten. Det var inte till stor hjälp och till sist när jag tappat så mycket hår att det var svårt att dölja gick jag till henne för att be om råd. Ska jag raka av mig allt och skaffa peruk? Går det med hår förlängning? Det började bli ett stort socialt handikapp för mig och jag tyckte inte om att vistas bland folk för jag upplevde det som om alla tittade på mina stora kala fläckar. När jag var ute och det blåste gick jag och höll i håret tills jag skaffade mig en keps. Helst hade jag velat haft keps inomhus också men det är inte så passade i mitt yrke. Gällande värken blev det moment 22 eftersom jag borde träna för att lindra värken men hade sådan värk att jag inte orkade träna. Min hårfrisörska sa att hon inte kunde hjälpa mig men tipsade mig om Ekolea i Karlstad eller att jag borde kontakta Hudkliniken.
Jag valde Ekolea i Karlstad vilket visade sig vara ett väldigt lyckat val! Istället för att prata om peruker och hårförlängning fick jag en förfrågan om att vara med i en studie som handlade om hårbottensproblem. Jag valde att gå med i studien eftersom jag inte hade något och förlora och för att jag tyckte det lät som ett bra erbjudande, intressanta produkter + att det ingick uppföljning på resultatet. Jag måste erkänna att jag i min vildaste fantasi inte hade trott att jag skulle se resultat så snabbt! Jag kommer inte ihåg exakt men efter några veckor så började håret att växa på en del fläckar. Som bonus började också värken avta och jag kom igång med att träna väldigt lätt som jag sedan successivt har lyckats och öka.

Jag har fortfarande problem med värk men inte i samma utsträckning som tidigare och håret håller fortfarande på och växa. Det ser faktiskt lite lustigt ut ibland eftersom håret har väldigt olika längd och det håret som växer ut är till en början väldigt ljust och tunnt men DET VÄXER åtminstone! Jag är övertygad om att de produkter jag har använt i studien har varit en bidragande orsak till att värken lindrats, att jag orkat komma igång och träna samt att håret började växa.

Framförallt är min teori att tabletterna (havtornsoljan) hjälpte mig bryta den onda spiralen som gjorde att kroppen orkade tillgodogöra sig medicinering och andra näringsämnen kroppen behövde (+ att jag har för mig att de är anti-inflammatoriska). Kombinationen av att äta tabletterna och använda serumet i hårbotten samt att borsta varje morgon och kväll stimulerade hårbotten och fick fart på hårväxten. Produkterna är enkla och använda och jag har haft bra stöd hos personalen på Ekolea vilket har betytt väldigt mycket för mig!

Mvh Maria Lindblad

 

 

Akne

Jag har haft problem med akne sen tolvårs ålder men när jag blev långtids sjukskriven pgr
av en fotoperation kund12blev det mycket sämre! I paniken provar man allt…

Man har akne, man är röd, det kliar, svider och man blir bara mer o mer stressad över situationen, vilket gör att man får ännu mer finnar! Självkänslan sjunker, man mår dåligt o trivs inte med tillvaron. Livet påverkas! Men man är inte ensam…..fast det känns så. Det finns faktiskt hjälp att få. Jag blev rekommenderad att gå till Ekolea i Karlstad som jobbar med helhetskonceptet Q for Skin. Hudterapeuten där gjorde en analys och så började förändringen.

Det tar tid och kraft och man tvivlar många gånger på att det någonsin blir bra. Det ligger mycket hos personen själv, val av kost, levnadssätt och andra uppoffringar vilket spelar otroligt stor roll i kombination med produkterna. Men det är värt allt.

Idag är jag nästan fri från akne och ärr och har kontroll över ”situationen” . Tack vare Q for Skins havtornsproukter ”inifrån och utifrån” och råd o stöttning från Ekoleas personal ,har jag idag fått tillbaka mitt liv o mår bättre än nånsin!
Mari, 21 år

 

Eksem

Mina handeksem dök upp när jag var 11-12 år.  Hur besvärliga de har varit har varierat och har alltid behandlats på samma sätt, med stark cortison och mjukgörande salvor. Cortisonet har dämpat besvären tillfälligt men eksemen har alltid kommit tillbaka och gradvis blivit värre genom åren. Där igenom har min frustration mot läkare (både allmänläkare och hudspecialister) också vuxit. Att bara dämpa symptomen med cortison, samtidigt som min hud bara blir känsligare har känts ohållbar.

I ganska tidig ålder fastslogs det att jag var allergisk mot parabener, ett konserveringsmedel som finns i, i stort sett, allt och på grund av det beslutade jag mig för att testa naturligare produkter vilket ledde mig till Ekolea i Karlstad. När jag kom dit var mina händer helt trasiga. Jag vaknade på natten av att huden sprack mellan fingrarna och hur mycket jag än smorde in mig med mjukgörande salvor så återfuktades inte händerna.

Av en lycklig slump fick jag en snabbkonsultation där det fastslogs att jag att så gott som ingen fukt eller fett (?) i händerna och rekommenderades därför Q for skins svartvinbärskapslar (6st om dagen) och svartvinbärskräm samt jojobaolja. Efter en vecka hade jag fått tillbaka elasticiteten och behövde inte smörja alls lika ofta (hade jag varit tvungen att smörja händerna flera gånger i timmen innan så räkund10ckte det med några gånger om dagen nu).  Under flera månader efter det fortsatte jag att gå på ”återträffar” på Ekolea vilket kändes fantastiskt. Jag kände mig helt enkelt omhändertagen och att mina problem blev tagna på allvar, en känsla jag aldrig har fått hos alla de läkare jag har träffat genom åren.

När mina händer hade blivit fina, hela händer började jag slarva med kapslar och salvor.  Och även om inte eksemen kom tillbaka i den formen de varit tidigare så fick jag torra fläckar på handleden (korrigera stället, vet inte vad det heter under handen?) och på ovansidan av händerna. Jag hade sen tidigare en remiss till hudspecialisten på karlstadssjukhus och gick dit för att få ett allergitest och fick samtidigt höra att de torra fläckarna på händerna var slitningseksem som uppstod i kall och torrluft samt vid handtvätt och diskning. För att förbättra situationen skulle jag använda handskar när jag diskar och handdesinfektion så gott det går. Jag tyckte att det kändes rimligt men gick tillbaka till Ekolea i vilket fall. På Ekolea fick jag frågan om jag fortfarande åt kapslarna. Vilket jag inte gjorde och blev därför satt på en ny kur. De frågade även vilket shampo jag använde och bytte ut det, då mitt innehöll sodium laureth sulfat.

Idag, en vecka senare är mina händer märkbart finare. Rodnande har gått ner och fläckarna kliar inte längre. Jag har även lagt märke till hur min torra vinter hud (armar och ben) blev återfuktad och smidigare efter att ha ätit kapslarna i bara några dagar, och då har jag inte smörjt resten av kroppen alls under den här tiden. Slutsatsen jag drar av det är att hur man sköter sin kropp (eller i det här fallet hud) inifrån och ut är minst lika viktigt, om inte viktigare, som utifrån och in. Jag kan även säga att q skins produkter har gett mig bättre resultat på ett halvår än vad cortison och ”vanliga” mjukgörandesalvor har gett mig under 13 år.

IMG_8434

reportage