Om Ekolea

Personalen på Ekolea är mycket miljömedvetna och alla är diplomerade och certifierade inom sina yrkesområden!

Ekolea har funnits sedan hösten 2006 och vår strävan efter att kunna jobba ekologiskt och tryggt har varit kantig. Allt naturligt / ekologiskt är inte bra och hållbart. Men efter att vi börjat samarbeta med Q for Skin, M Picaut, Esse, Maria Åkerberg, Bruns Products, Organics etc och fått chansen att bedriva kliniska studier tillsammans med dom, så har Ekolea utvecklats till vad vi anser är ett genuint koncept. Nu har vi möjlighet att ta hjälp med vad som är trygga och säkra ingredienser ur bla allergi synpunkt och blir hela tiden uppdaterade med alla nya regler och lagar som ständigt förändras. Det är ett otroligt roligt samarbete och fantastiskt roligt för oss att få hjälpa våra kunder på ett tryggt och hållbart sätt! (Vi försöker i största möjligaste mån arbeta med Svenska Märken.)

Vi kan idag försöka hjälpa till med problem såsom torrhet, känslighud, eksemliknandebesvär, akneliknande besvär, rynkor, solkänslighet, torra slemhinnor. Även hårbottenbesvär som till exempel  mjäll, beläggningar, rodnad, klåda, beläggningar, kala fläckar och torrhet.

Vi arbetar med helheten. Vi väger in hela livssituationen för kunden, såsom kost, näringsintag (vitaminer, fettsyror, mineraler) motion, stress, hud/hårvårdsprodukter. Faktorer som vi idag vet påverkar vår hud. Vi har ibland tillgång till exklusiva vetenskapliga mätinstrument.

Något som påverkar oss mycket mer än vad vi vetat förut är: Brist på fettsyror och fel balans på omega 3 och 6 det kan skapa problem som torr och inflammerad hy, håravfall, förtidigt hudåldrande, fethud med akne, torra slemhinnor, menssmärtor,mental ohälsa etc

Aktuella forskningsrön visar att våra celler varje dag utsätts för cirka 40 000 attacker från fria radikaler orsakade av UV-strålning, stress, miljögifter, rökning, alkohol, hormonella förändringar och naturligt åldrande. En hudkräm kan inte ensam kompensera för detta, oavsett sitt innehåll, därför använder bla Q for Skin ett helhetskoncept med både kosttillskott och hud/hårvård.

Vi har enligt våra kriterier valt ut de bästa och säkraste produkterna på den svenska marknaden. Säkra produkter för oss, är de som inte är allergiframkallande och stör vår miljö. Bästa produkterna är de, som faktiskt gör skillnad för vår hud/hår. Alla naturliga produkter är inte bra. Vi vill att du ska känna dig trygg med vad du handlar hos oss.

Vi följer hela tiden utvecklingen och ombesörjer vårt produktsortiment.

Märken du hittar i vår butik:

Q for skin, Esse, M Picaut, Maria Åkerberg, Helhetshälsa, Crearome, Bruns Products, Dessert Essence, Natracare, Logona, Sante, Tints of nature, Organics, Derm Organic, WE DO, Choklad Vivani, Te Pukka, mm

 

Välkommen in till oss eller vår webbutik!

 

 

Sanna, Mikaela, Annakarin, Maya, Felicia, Angelika och Mia

 

Angelika Löfbacka

Angelika Löfbacka är Cert massör och Diplomerad naturkosmetisk-hudvårdsterapeut. Hon är vår arbetsmyra och älskar nya utmaningar

Mikaela Jansson

Mikaela är frisör. Hon är utbildad 2010 och gillar nya utmaningar. En härligt go tjej, som nu kommit tillbaka från sin mammaledighet.

Anna-Karin Mattsson

Anna-Karin Mattsson är frisör sedan 2007 och älskar alla färgbehandlingar av alla de slag. Hon är en pigg, frisk fläkt där det aldrig står still. Träningsfreak och shoppar gärna loss när tillfälle ges:-)

Mia Antonsson

Mia Antonsson är frisören som efter 25 år sadlade om från traditionell frisör till ekologisk frisör. Är en av delägarna och kämpar för att hela tiden hitta nya fungerande ekologiska hårprodukter. Är expert på att rulla permanenter och har stor kunskap om kemikalier i hårvården.

Sanna Jonsson

Sanna Jonsson är tandsköterskan som 2004 sadlade om till naturkosmetisk-hudvårdsterapeut. Hon är en av eldsjälarna och delägare till Ekolea. Gillar att bedriva kliniska studier, att arbeta ekologiskt och tryggt med rena produkter är ett måste för henne. Gräver gärna ner sig i djupverkande behandlingar.

Felicia Andersson

En mycket glad och go Frisör som senast kommer från Varberg och ett år i Indien, där Felicia läst ayurvedisk yoga. Felicia är vegan och har gedigna kunskaper i kost och ekologisk medvetenhet.

Ann Sköld

Vårt nyaste tillskott. Började hos oss Sept-19. Go glad och lugn och har en gedigen erfarenhet och utbildad både som Naturkosmetisk Hudvårds Terapeut samt Massör och Kock. Här är du i trygga händer. Välkommen!

Maya Gradin

Vår nya goa massör. Gör även gravidmassage. Varmt Välkommen!