Barn & Baby

Vi rekommenderar doftfria produkter till barn under 3år.

Våra produkter i butiken för barn och baby är milda och sammansatta för att passa barns känsliga och ömtåliga hud. De ger resultat utan tillsatta doftämnen eller skadliga kemikalier.

Q for skins hudvårdserie:

Q Sensitive Oil är en mild universalolja för hela familjen. Kan användas dagligen för att förebygga t.ex. blöjirritation. Man kan även använda oljan på utsatta områden innan dusch och bad så skyddar man huden mot vattnets uttorkande effekt.

Quick Repair Cream är rik på näringsämnen som är viktiga för en mjuk, fin hud. Krämen passar såväl den vuxna huden som babyhud. Den är även mycket bra vid känslig, irriterad hud som t.ex blöjirritation.

Hair & Body Shampoo är ett snällt och milt schampo och duschtvål för ditt barn, utan starka tvätt-tensider, parfymer och konserveringsmedel.

För att undvika sveda i huden och lindra klåda rekommenderar vi att blanda oljan med krämen och smörj på utsatta områden flera gånger per dag. Man kan även använda oljan på känsliga områden innan dusch och bad så skyddar man huden mot vattnets uttorkande effekt.

Q for Skins produktserie är inte en medicinsk behandling utan ett rikt näringstillskott, inifrån och utifrån.

 

Mardrömmen börjar – kundberättelse från ekolea

När Avalon var sex veckor gammal började vi märka att hans hud blev ovanligt torr och röd på armarna. Symptomen blev endast värre, en mardröm hade börjat. Han hade eksem på hela kroppen och varken han eller vi föräldrar kunde sova. Efter några veckor fick vi diagnosen atopisk eksem av läkaren. Det var inget annat att göra än att smörja med kortison och mjukgörande, enligt honom. Vi försökte med naturliga mjukgörande cremer tills det inte gick längre och vi fick ta till kortisonen. Det hjälpte så länge vi smörjde men så fort vi slutade kom eksemen tillbaka. Vi behövde även använda mer och mer för att den skulle ge en verkan. Det var som om eksemen aldrig var borta, den låg där under ytan och kortisonen lyckades bara pressa ner den under korta tider.

Kan detta verkligen funka?

När vi kom i kontakt med Q for skin fnyste jag bara lite och tänkte ”Vi har redan provat allt, ännu någon som erbjuder en produkt som ändå inte hjälper”. Men efter en liten pratstund med en hudterapeut på ekolea som verkligen trodde på Q for skin kunde jag inte annat än att prova. Vad hade jag att förlora? Några hundra-lappar, så det var värt ett försök tänkte jag…

Vi börjar se resultat

Det var det! När vi hade använt svartvinbärsserien under några dagar blev huden genast bättre, men efter cirka två veckor mycket sämre. Vi hade blivit varnade för detta av vår hudterapeut som sa att vi skulle fortsätta och att skulle bli bättre. Det gjorde vi trots att det kändes tufft några dagar av starka besvär. Men vi föräldrar kände på oss att det här är värt det, det kommer att bli bra! Och vi hade rätt. Efter att vi använt serien i sammanlagt två månader var besvären helt borta. Jag kunde knappast tro det, det var som ett under. Idag kan jag se de tuffa dagarna som om eksemen läkte ur, kroppen gjorde sig av med den.

Eksemfri idag

Ett halvår efter detta behövde vi inte ens använda crèmen och oljan längre. Endast kapslarna gjorde jobbet. Nu när det blir kallare och luften torrare behövs det lite crème då och då men det känns som om vi nu har byggt upp Avalons hud med så mycket olja att den har blivit otroligt stark. Eksemen är borta!