Massage / Käkledsbehandling / Gravid

Massagen anpassas efter kundens önskemål och endast ekologiska oljor används.

NYHETER!

Käkledsbehandling – en massage behandling för dig med följande besvär..

Lider du av?

Spänningshuvudvärk, smärta i käken, har svårt att öppna munnen, gnisslar tänder, pressar tungan, har tinnitus, knäppningar i käkleden, värk i nacken etc

Då kan det vara värt att prova denna behandling.
En käkledsbehandling tar 45 min.

Vi går igenom hela din käkmuskelatur, även musklerna inuti din mun och samt nacke och halsmuskulatur med massage, töjningar, pressur och stretching.

Boka 3ggr och få den 3:e gången till 50% rabatt

Vi utför ej behandlingen på gravida. Boka då en gravidmassage istället.

 

Bindvävsmassage – den tyska klassiska massagen, utvecklad av läkare och fysioterapeuter.

Skador, operations-ärr eller långvarig fysisk belastning och psykisk- eller fysisk smärtproblematik kan orsaka förtätningar i bindväven vilket leder till nedsatt cirkulation och rörelseförmåga och i förlängningen energibrist. Vid den här typen av problematik är bindvävsmassage en beprövad metod som påverkar både nervsystemet och blodcirkulationen på ett positivt sätt.

Bindvävsmassagen är ingen quick fix utan kräver en kur a minst 6 stycken 30 min behandlingar för ett långvarigt resultat. Den utförs inte på personer med aktiva skador, inflammationer eller infektioner, inte under graviditet eller riklig menstruation (men är extra lämplig för dig med svåra menstruationssmärtor och vill bli av med dem för gott).

Följande tillstånd behandlas effektivt med bindvävsmassage
– Senfästesinflammationer
– Ledproblem
– Fibromyalgi
– Idrottsskador
– Ärrbildningar efter operationer eller skador/brännskador
– Kramptillstånd
– Cirkulationsproblem
Bindvävsförtätningar leder alltid till försämrad cirkulation sämre rörelseförmåga och därmed energibrist (trötthet).

 

Gua Sha Body Treatment är en underbart skön och effektiv kroppsbehandling som ger huden mer lyster, spänst, minskar svullnader, muskelspänningar och linjer samt formar din kropps konturer.
Massagebehandlingen startar med applicering av ekologisk olja, för att sedan gå över till massage med den mjuka Gua Sha- stenen av jade samt rosenkvarts.
Gua = stryka, skrapa.
Sha = toxiner ( gifter ).
Behandlingen lämpar sig för alla som vill koppla av men är mycket välgörande för dig som är sliten, trött, lider av stress, har spänningar/ muskelsmärta/ svullnader samt huvudvärk/ migränbesvär.

 

Lymfmassage är utformad för att underlätta och öka lymfcirkulationen.

Ditt lymfsystems främsta uppgifter är att:
* bekämpa infektioner
* avlägsna slaggprodukter och oönskade celler.

Vår Lymfmassage är en ljuvligt avkopplande och utrensande behandling. Vi jobbar med både din lymfa och din bindväv. Perfekt när du vill detoxa och känna dig fräsch!

Massagen som ges med mjuka, pumpande och cirkulerande rörelser och tryck, är lämplig vid svullnader, vid hudbristningar, vid celluliter, vid övervikt, vid viktminskning, vid ärr, vid upprepade infektioner, vid detox, vid migränbesvär, vid domningar. Även lämplig under graviditet och när du fått ditt barn och vill få igång din lymfa och hud.

Vi rekommenderar regelbunden Lymfmassage minst 3-4 ggr/ år för att hålla systemet igång.
Den är också lämplig för dig som fått lymfkärl bortopererade i samband med t ex bröstoperation.

(Lite om:
Lymfsystemet
är en viktigt organ för din kropps funktion och hälsa, det transporterar bort överflödsvätska och slaggämnen samt är en viktig del
av ditt immunförsvar.Lymfsystemet består av lymfkärl som leder från din kropps alla delar in mot ditt hjärta.Lymfkärlen passerar lymfnoder ( lymfknutor ) där lymfvätskan analyseras. Vid tecken på infektion aktiveras ditt immunförsvar.Ditt lymfsystem ansvarar för att transportera bort en viss del av den vätska som blodet pumpar ut till din kropps alla delar.Den tar också hand om transport av proteiner samt avfallsprodukter som din kropp vill bli av med och är därför lika viktig för din kropp som din blodcirkulation.Ditt lymfsystems stora kärl består av muskelsegment ( lymfhjärtan ) som aktivt pumpar din lymfvätska mot ditt hjärta. Lymfhjärtana är känsliga för tryckväxlingar i vävnaderna och får en högre aktivitet t ex av muskelrörelser.Lymfsystemet kan påverkas att öka sin aktivitet med olika metoder som ökar pulsationerna i lymfhjärtana.
Aktiveringen ökar borttransporten av vätska från ett svullet område.Ett trögt lymfsystem kan resultera i:

Ökad volym i vissa kroppsdelar.
Irritation av vävnaderna och en inflammatorisk reaktion kan uppstå, som i sin tur kan medföra värk.
Immunförsvaret kan försvagas och du blir lättare mottaglig för sjukdomar.
Nedan ser du några ex
på där lymfmassage kan hjälpa dig:

Svullnader
Sömnsvårigheter
Oro/ stress i kroppen
Stelhet och värk i kroppen
Fibromyalgi
Träningsvärk
Om du har lätt att bli förkyld
Domningar
Sendrag/ kramp/ pirr i benen
Restless legs
Frusenhet
Svårigheter att minska i vikt
Celluliter

Maya Gradin, Ann Sköld och Angelika Löfbacka är Certifierade Massörer

Ring oss för att boka tid 054-211415 eller boka online  https://cliento.com/bookingapp/ekolea/ekolea/#/service

 

DSC_0920

Lyx Topp till Tå (90min) Ljuvlig behandling för hela kroppen, när du vill njuta, koppla av och sväva bort en stund. Vi startar med fotbad & fotscrub. Fortsätter med relaxmassage för kroppen och avslutar med en uppfräschande ansiktsbehandling och face lotion. En SPA relaxmassage med lite långsammare och mjukare massagegrepp, som passar kvinna som man! Du väljer olja; Relax, Energy, Detox eller Muskelvärmande.
1750:-
Relax Ryggmassage 30min samt 50min uppfräschande /lugnande ansiktsbehandling anpassad efter din hudtyp. Rengöring, peeling, lång massage, mask och kräm
1150:-
Klassisk massage (30min)
445:-
Relaxing massage (50min )
635:-
Klassisk massage (50min)
635:-
Klassisk massage (80min)
795:-
Taktil massage (50min)
635:-
Taktil massage (30min)
445:-
Käkledsbehandling (45min)
849:-
Bindvävsmassage (30min)
445:-
Lymfmassage (50min)
659:-
Lymfmassage (90min)
959:-
Lymfmassage (2tim)
1249:-
Koppingmassage (45min)
549:-
BEAUTIFUL MAMA (90min)Hudvårdsserie: Maria Åkerberg Deepskin Organics. En helt fantastisk behandling med underbara ekologiska hudvårdsprodukter. Anpassad för dig som är gravid. Fotbad, fotscrub, filning. Kroppsmassage och ansiktsbehandling -Rengöring, peeling, mask, ansikts- och skalpmassage samt face lotion. Produkterna anpassas efter just din hudtyp. Uppge vid bokning vilken vecka du är i samt om du har några besvär.
1750:-
Gravidmassage (50min)
650:-
Gravidmassage (30min)
495:-
Gua Sha Body Treatment (90min)
949:-
Sköna ben och fötter. (25min) En skön behandling för torra trötta fötter. Fotbad, rengöring, lättare klippning. Lägg till lackning för 75kr
325:-
Sköna ben och fötter. (50min) En skön behandling för torra trötta smalben och fötter. Fotbad, rengöring, lättare klippning och filning av förhårdnader. Härlig fot och underbensmassage. Lägg till lackning för 75kr
575:-