Babyvård

P10100241_resizedHudvård för barn och baby

Ett barns hud är känslig och det är därför viktigt att skydda och stärka huden från tidig ålder. Vi väljer att rekommendera Q for skin och Maria Åkerbergs produkter.

De har utvecklat produkter som är väl anpassade för barns känsliga hud och har produkter utan doftämnen, då man rekommenderar att barn under 3år inte skall använda, vare sig naturliga eller syntetiska doftsättningar för allergi risken.
I Q for skins produkter är svartvinbärsfröoljan i fokus eftersom den innehåller fettsyror som barnets hud och immunsystem behöver för en balanserad utveckling. Svartvinbärsfröoljans höga innehåll av Omega 3 och 6 samt GLA har i studier visats vara mycket effektiv vid torr och irriterad hud.

Har Ditt barn dessa problem? Svider och sticker det när Du smörjer in Ditt barn? Det ska det inte behöva göra. Då rekommenderar vi varmt Q for skins Quick repair cream, som har ett ph värde på 6. Kombinera gärna med Q sensitive oil innan dusch/ bad och innan lotion, för att undvika att det svider och att skydda hudbarriären mot vatten.


Vi får många frågor om vad vi rekommenderar som ett bra baspaket till den nyfödda bebisen.

Vårt förslag är: Babycare (Maria Åkerberg) en lite fetare balm för de torraste och rödaste partierna, Quick repair cream för underhåll av hela kroppen, Baby oil (maria Åkerberg) eller Svartvinbärsoljan (Q for skin) en olja för badet, massagen och ev skorv, Hair and body Shampo  (Q for skin) till hår och kropp.  Med detta paket kommer du långt och får rena och doftfria ingredienser till ditt barn. Produkterna kan med fördel användas till ömma bröstvårtor och Svartvinbärsoljan är toppen även till underlivet.

Paket barn & baby innehåller produkter som är noga utvalda och studerade för att passa känslig och ömtålig hud. Produkterna är extra milda i formuleringen och är fria från tillsatt doft, uttorkande tvätt-tensider och andra ingredienser som man vet kan vara irritanta för huden.

Ett barns hud är känsligare än vuxnas och behövs smörjas ofta för att skyddas, mjukgöras och återfuktas. Produkterna i barn & baby paketet är multifunktionella. Quick Repair Cream kan användas till hela kroppen. Blackcurrant Oil kan lösa upp skorv och förebygga torr hud och röda rumpor. Hair & Body Shampoo är en mild tvätt för både hår och kropp.

Q for Skin® är inte en medicinsk behandling utan ett rikt näringstillskott, inifrån och utifrån.

https://www.ekolea.se/produkt-kategori/q-for-skin/

IM000442_resizedGlöm inte solskyddet!

Vår rekommendation är Maria Åkerbergs och Eco cosmetics solskydd.

Solskyddsprodukter med fysikaliskt filter – titandioxid i icke nanoformat – som lever upp till de nya rekommendationerna om att UVA-skyddet skall ligga på 1/3 av UVB-skyddet och detta helt utan kemiska filter.

De använder Titandioxid i alla solskyddsprodukter. Deras titandioxid har en partikelstorlek, som gör att den inte tas upp av huden.
Så här använder du våra solskydd: Det effektivaste skyddet får du genom att applicera SUN Protecting Oil Spf 15 över hela kroppen för att sedan komplettera på de mest utsatta partierna med Sun Lotion Spf 20,30,50. När huden blir lite vit är det maximalt skydd. En olja går ju inte att applicera tjockt och ger därför inte så hög solfaktor som en creme kan ge. Tänk på att Titandioxiden lätt skavs bort av kläder.

Varning: Om du applicerar för lite solskyddsmedel får du mycket sämre skydd. Låt torka innan du klär dig. Appliceras flera gånger per dag och alltid efter bad. Undvik middagssolen. Utsätt inte små barn för direkt solljus. Överdriven solning kan orsaka skador.

solskyddTitandioxid är ett vanligt förekommande ämne, som finns på till exempel tuggummin. Titandioxid är ett mineral som ligger på hudytan och reflekterar solens strålning. Titandioxiden går inte in i kroppen. Titandioxiden döljer inte hudens varningssignaler. Huden blir röd när den utsätts för mer sol än den tål. Det bästa ämnet att använda som solfilter i solskyddsprodukter är Titandioxid och det har vi använt sedan 1996. Det är det ämne som fortsatt rekommenderas av hudläkare och kan också användas till barn.

Maria Åkerberg och Eco Cosmetics använder inte kemiska/syntetiska solfilter eftersom dessa tas upp av huden och återfinns i levern och bröstmjölk. Flera av dem skadar också huden och vad är då nyttan av att de skyddar mot solen? Många solskyddsprodukter innehåller kemiska filter. Dessa kemiska filter kan tränga in och lagras, både i oss och i naturen.

Tänk på att skydda barnen med solskydd med Titandioxid samt kläder. Vårt skydd är inte fullt utvecklat i unga år. Våra solskyddsprodukter passar extra bra till de små! Barn under tre år bör inte vistas i solen.

 

Avalons erfarenhet av Q for Skin, före och efter bilder

Mardrömmen börjar

När Avalon var sex veckor gammal började vi märka att hans hud blev ovanligt torr och röd på armarna. Symptomen blev endast värre, en mardröm hade börjat. Han hade eksem på hela kroppen och varken han eller vi föräldrar kunde sova. Efter några veckor fick vi diagnosen atopisk eksem av läkaren. Det var inget annat att göra än att smörja med kortison och mjukgörande, enligt honom. Vi försökte med naturliga mjukgörande cremer tills det inte gick längre och vi fick ta till kortisonen. Det hjälpte så länge vi smörjde men så fort vi slutade kom eksemen tillbaka. Vi behövde även använda mer och mer för att den skulle ge en verkan. Det var som om eksemen aldrig var borta, den låg där under ytan och kortisonen lyckades bara pressa ner den under korta tider.

Kan detta verkligen funka?

När vi kom i kontakt med Q for skin fnyste jag bara lite och tänkte ”Vi har redan provat allt, ännu någon som erbjuder en produkt som ändå inte hjälper”. Men efter en liten pratstund med en hudterapeut på ekolea som verkligen trodde på Q for skin kunde jag inte annat än att prova. Vad hade jag att förlora? Några hundra-lappar, så det var värt ett försök tänkte jag…

Vi börjar se resultat

Det var det! När vi hade använt svartvinbärsserien under några dagar blev huden genast bättre, men efter cirka två veckor mycket sämre. Vi hade blivit varnade för detta av vår hudterapeut som sa att vi skulle fortsätta och att skulle bli bättre. Det gjorde vi trots att det kändes tufft några dagar av starka besvär. Men vi föräldrar kände på oss att det här är värt det, det kommer att bli bra! Och vi hade rätt. Efter att vi använt serien i sammanlagt två månader var besvären helt borta. Jag kunde knappast tro det, det var som ett under. Idag kan jag se de tuffa dagarna som om eksemen läkte ur, kroppen gjorde sig av med den.

Eksemfri idag

Ett halvår efter detta behövde vi inte ens använda crèmen och oljan längre. Endast kapslarna gjorde jobbet. Nu när det blir kallare och luften torrare behövs det lite crème då och då men det känns som om vi nu har byggt upp Avalons hud med så mycket olja att den har blivit otroligt stark. Eksemen är borta!